הערכת ערכם האמיתי של כלי מטבח עתיקים מצריכה התמחות וידע נרחב בתחום של מטבח היסטורי ותרבות חומרית. על המעריך לבחון את סוג החומר ממנו עשוי הכלי ואת איכותו, לנתח את טכניקת הייצור וסימני השימוש, לזהות מאפיינים סגנוניים ופונקציונליים אופייניים, ולנסות לקשר בין הכלי לתקופה ואף למקור גיאוגרפי ספציפיים. בנוסף, ההיכרות עם מגמות הביקוש והערכים בשוק אספנות כלי המטבח העתיקים היא הכרחית לצורך אמידת מחיר סופית. רק מי שמחזיק בכל גופי הידע הללו, יכול לספק הערכת שווי אובייקטיבית ומבוססת לכלים היסטוריים מסוג זה.