שווייה הממשי של כל יחידת סכו"ם פורצלן נגזר ממספר רב של מרכיבים מהותיים. יש להתחיל בזיהוי מוצאה, תקופתה והמפעל בו יוצרה. בנוסף, נכון יהיה להתבונן בטכניקות הייצור והעיטור ששימשו בתהליך ולנתח את הסגנון והמוטיבים המופיעים עליה. כמובן שיש לייחס חשיבות רבה למצב השתמרותה הכללי – האם היא עדיין תקינה ושלמה או שחלו בה פגמים ושברים. ללא מומחיות וניסיון בתחום לא ניתן לשקלל נכונה את הפרמטרים הללו ולהגיע להערכת ערך קולעת.
 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															






