בכדי להעריך בצורה מדויקת ואמינה את שוויים של אוספי כלי מטבח עתיקים, נדרש שילוב ייחודי של ידע, כישורים וניסיון. במבט הראשוני יש לזהות ולסווג נכונה את הפריטים לפי השימוש והתקופה. השלב הבא הוא בחינה מדוקדקת של החומרים מהם נוצרו הכלים (כגון נחושת, ברזל יצוק, חימר) ושל שיטות הייצור, העיבוד והעיטור שבאו לידי ביטוי. חשוב גם להתחקות אחר הסגנון האומנותי או העממי שאפיין כל כלי וכלי. בנוסף יש לקחת בחשבון את מצב השתמרות הפריטים, את נדירותם ואת ההקשר התרבותי או המסחרי בו שימשו. רק ההצלבה המושכלת של כל הגורמים הללו, לצד מודעות לנעשה בשוק האספנות המשני, תאפשר קבלת הערכת שווי סדורה ואובייקטיבית לאוסף כזה.